Ilmoittautuminen SSYA 2022 -tapahtumaan on päättynyt ja kutsukirjeet ilmoittautuneille on lähetetty 26.3.2022.

Osallistumismaksu (100e/ajoneuvokunta, ennen 1931 valmistetut ajoneuvot 50e) maksetaan myöhemmin keväällä, kun ajoneuvot on valittu.

Reitti kulkee lauantaina Lappeenrannasta Joutsenon, Imatran, Ruokolahden ja Puumalan kautta Mikkelin Anttolaan. Iltajuhla järjestetään Anttolanhovissa. Sunnuntaina jatketaan Mikkelistä Ristiinan, Suomenniemen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kautta Lappeenrantaan. Rastipisteillä suoritetaan erilaisia tehtäviä. Uudistettu reitti sisältää lyhyitä pätkiä soratietä.

Majoituksia Lappeenrannan päässä kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä Imatralla ajetaan samana viikonloppuna Imatranajo. Myös Mikkelin seudun majoitukset on hyvä varata ajoissa. Anttolanhovin koko majoituskapasiteetti on ennakkovarattu SSYA-majoittujille. Majoitus on omakustanteinen.

Huom! Anttolanhovin konkurssiuutiset ovat kiirineet varmasti useammalle. Kyseessä on toimintaa pyörittäneen toimijan konkurssi. Kiinteistöt omistava taho on luvannut, että toimintaa jatketaan uuden yrittäjän voimin
1.4.2022 alkaen ja kaikki tilaukset tullaan hoitamaan kunnialla. Asiaan on saatu vahvistus 23.3.2022. Varausjärjestelmä on ollut tilapäisesti pois käytöstä muutoksen takia,
mutta varauksia voi tehdä taas 1.4. lähtien.

Ajoneuvot jaetaan neljään luokkaan: henkilöautot, hyötyajoneuvot, moottoripyörät ja naisten luokka. Henkilöautoluokka jaetaan kolmeen ikäluokkaan vuosimallin mukaan.

Asu-ajoneuvokilpailun osanottajat kertovat lyhyen (1 min) tarinan siitä tilanteesta, minne ovat matkalla kyseisellä ajoneuvolla. Tarinassa tuodaan esille ytimekkäästi kuvitteelliseen matkantekoon liittyvä tilanne. Kertomuksen, ajoneuvon ja asujen tulisi sopia yhteen siten, että ne muodostavat ajoneuvon aikakauteen ja tyyliin liittyvän yhtenäisen kokonaisuuden. Tarinaan liittyvää rekvisiittaa voi olla mukana tueksi, mutta pienissä määrin. Lue lisää: Asu-ajoneuvokilpailu 2022

Ajomestarin arvonimen saa kuljettaja, joka on osallistunut Suur-Saimaan Ympäriajoihin 25 kertaa. Ajonestorin arvonimen saa 20 kerrasta ja Ajoneuvoksen arvonimen saa 10 kertaa Suur-Saimaan ympäri kiertänyt. 

Lue lisää: Ajoneuvojen valintaperusteet